Registruotis
Registruotis
Ieškoti
Ieškoti
Narių sąrašas
Narių sąrašas
Prisijungti Vartotojas:
Slaptažodis:
Įsiminti
CIRCUIT.l - Elektronikos projektai
Peržiūrėti naujus pranešimus nuo paskutinio apsilankymo

Forumas » Skaitmeninė elektronika » Atmega pin ir atmintisPuslapis: Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6  Toliau
Sniaukstas
Senbuvis
Senbuvis



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąSiųsti el. laišką

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 08:37 Atsakyti su citata
BLASTER rašo:
Dėl blokelio: ar bent pamatavai įtampą, kai pajungtas kontroleris?


4.66V
turetu kaip ir uztekti...
Citata:
• Operating Voltages
– 2.7 - 5.5V (ATmega8L)
– 4.5 - 5.5V (ATmega8)


p.s. o galima ta isorini maitinam paimti is pacio PC? pvz is lysno hardo maitinimo kabelio?
circuit
Administratorius
Administratorius



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąApsilankyti vartotojo tinklapyje

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 13:43 Atsakyti su citata
Jo, maitinimą gali paimti nuo PC, tik reikia neblogai pafiltruoti, nes kompo maitinime ajajai kas darosi.
Sniaukstas
Senbuvis
Senbuvis



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąSiųsti el. laišką

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 20:13 Atsakyti su citata
BLASTER rašo:
Jo, maitinimą gali paimti nuo PC, tik reikia neblogai pafiltruoti, nes kompo maitinime ajajai kas darosi.

tai naudot stabilizatoriu ir pora kondiku?
circuit
Administratorius
Administratorius



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąApsilankyti vartotojo tinklapyje

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 20:16 Atsakyti su citata
Ne, stabilizatorius netinka. Tiesiog paimk +5V nuo kompo maitblokio, nuosekliai pajunk ritę kokių 100µH..1mH ir po jos 0.1..1µF keramikinį kondiką į GND. Gausis LC filtriukas, kurio turėtų pakakti.
Sniaukstas
Senbuvis
Senbuvis



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąSiųsti el. laišką

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 20:25 Atsakyti su citata
a...aisku...
dekui
nzn, ar jums elektronikams nors kiek idomu, bet kai prisikasiu iki kauno, bo sergu visa men
(ech, o univere veiksmas tesesi) pafotkinsiu as ta savo uzprogramuota laikrodi ir pateiksiu i kokia nors forumo tema. ar bent kiek idomu?
circuit
Administratorius
Administratorius



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąApsilankyti vartotojo tinklapyje

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 20:53 Atsakyti su citata
Būtinai parodyk
Sniaukstas
Senbuvis
Senbuvis



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąSiųsti el. laišką

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 23:00 Atsakyti su citata
gal gali ka pasiulyti:
Citata:

C:\Documents and Settings\remis\My Documents\laikrodis\laikrodis.asm(173): error: Relative branch out of reach

kadangi is eiles surasiau 10 CPIfunkciju, ir kiekvienos TRUE reiksmes ivykdyma, nesvarbu kurios, atlikimo laikus suvienodinau:
Kodas:
atpazinimas:
inc r18
cpi r24, 0
breq p_nulis
cpi r24, 1
breq p_vienas
cpi r24, 2
breq p_du
cpi r24, 3

cia prasideda tas ERROR, ir ties sekanciais kitais BREQ ir gi tas pats
Kodas:
breq p_trys
cpi r24, 4
breq p_keturi
cpi r24, 5
breq p_penki
cpi r24, 6
breq p_sesi
cpi r24, 7
breq p_setyni
cpi r24, 8
breq p_astuoni
cpi r24, 9
breq p_devyni

p_nulis:
nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop
out portd, nulis
rjmp rodyti
p_vienas:
nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop
out portd, vienas
rjmp rodyti
p_du:
nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop
out portd, du
rjmp rodyti
p_trys:
nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop
out portd, trys
rjmp rodyti
p_keturi:
nop nop nop nop nop nop nop nop nop nop
out portd, keturi
rjmp rodyti
p_penki:
nop nop nop nop nop nop nop nop
out portd, penki
rjmp rodyti
p_sesi:
nop nop nop nop nop nop
out portd, sesi
rjmp rodyti
p_setyni:
nop nop nop nop
out portd, septyni
rjmp rodyti
p_astuoni:
;nop nop
out portd, astuoni
rjmp rodyti
p_devyni:
out portd, devyni ;23
rjmp rodyti

pasalinus visus NOP, viskas gerai.
gal turi kokiu genialiu ideju, kaip apeit?


blyn, kodel nepagalvojau apie dekoderi.... Brick wall
butu daug paprasciau, ir lengviau.... kazkaip reiks pertiuninguoti plokste, bo is naujo nesinori daryt...
circuit
Administratorius
Administratorius



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąApsilankyti vartotojo tinklapyje

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 23:12 Atsakyti su citata
Pala, o tai kas čia per programa ir ką tie NOP'ai ten veikia?
Sniaukstas
Senbuvis
Senbuvis



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąSiųsti el. laišką

Pranešimas Parašytas: 2006 11 18, 23:51 Atsakyti su citata
BLASTER rašo:
Pala, o tai kas čia per programa ir ką tie NOP'ai ten veikia?


NOP'ai tai No OPeration, laiko gaisinimas, valdiklis per sia komanda prasuka viena savo cikla, neatlikdamas veiksmu(bent jau tiek as issiaiskinau). o jie reikalingi tam kad islygintu ciklu:
pvz, isrinkti skaiciaus nulio,kuris ussidegs LED'e, 8bitu PortD kodo atrinkimas pagal pateikta programos kodo gabala, be NOP, uzimtu tik 5 valdiklio ciklus, o jau devynetui, jau sueikvojama net 22 ciklai, taigi, prirasau 18 NOP prie p_nulis:komandos, ir gaunu kad maziausio ir didziausio skaitmens isrinkimas uztrunka tiek pat ciklu(taip pat ir laiko).

nu nzn, gal cia ir primityvus budas, jei kas zino krutesni, pasiulykit.
circuit
Administratorius
Administratorius



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąApsilankyti vartotojo tinklapyje

Pranešimas Parašytas: 2006 11 19, 00:05 Atsakyti su citata
Kas tas NOP tai aš žinau.
Jei čia valdai LED ekraniuką, tai pirmas dalykas, ką tau reikia padaryti, tai sumažinti persijunginėjimo dažnį bent iki 1kHz. Va tada jau nereikės krūvos NOP ir mikrovaldiklis dirbs gerokai efektyviau. Tam reikalui reikia panaudoti taimerį su interruptu: Visą laiką mikrovaldiklis būna "sleep" režime ir pabunda tik kas tam tikrą laiką, padaro reikiamą darbą (pvz perjungia kitą skaitmenį) ir vėl eina miegoti. Taip susitaupys energijos.. Aišku vietoj to miego jis gali veikti ir ką nors kitą.
Sniaukstas
Senbuvis
Senbuvis



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąSiųsti el. laišką

Pranešimas Parašytas: 2006 11 19, 09:54 Atsakyti su citata
bet jis negali miegoti, jam reikia valdyti 6LED digit'ukus(kolkas tik 4 idejau), kaip pats pasiulei, jis turi paeiliui perjungineti LED'us. bet aciu u
circuit
Administratorius
Administratorius



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąApsilankyti vartotojo tinklapyje

Pranešimas Parašytas: 2006 11 19, 11:10 Atsakyti su citata
Ne, nu tai jis įjungia kažkurį skaitmenį ir eina miegoti. Ateina laikas, pabunda, perjungia kitą skaitmenį ir vėl eina miegoti. Ir taip sukasi cikliukas. Miego metu portai būna įjungi..
Sniaukstas
Senbuvis
Senbuvis



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąSiųsti el. laišką

Pranešimas Parašytas: 2006 11 19, 11:30 Atsakyti su citata
BLASTER rašo:
Ne, nu tai jis įjungia kažkurį skaitmenį ir eina miegoti. Ateina laikas, pabunda, perjungia kitą skaitmenį ir vėl eina miegoti. Ir taip sukasi cikliukas. Miego metu portai būna įjungi..

na as ta supratau, bet atmega8 vienu momentu valdo tik viena LED'o digit'a, o ne visus 4 is kart. todel jis turi perjungineti kito porto isejimus.
nors pala, kilo mintis. o kaip nustatyti kiek jam miegot?
circuit
Administratorius
Administratorius



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąApsilankyti vartotojo tinklapyje

Pranešimas Parašytas: 2006 11 19, 11:43 Atsakyti su citata
Nu tai teisingai, bet pas tave tie skaičiai perjunginėjami per greitai! Tai reikia daryti ~200Hz dažniu, t.y. kas 5ms. O tai mikrovaldikliui yra didelis laiko tarpas, per kurį jis gali pamiegoti..
Sniaukstas
Senbuvis
Senbuvis



Peržiūrėti vartotojo aprašymąSiųsti asmeninį pranešimąSiųsti el. laišką

Pranešimas Parašytas: 2006 11 19, 12:00 Atsakyti su citata
BLASTER rašo:
Nu tai teisingai, bet pas tave tie skaičiai perjunginėjami per greitai! Tai reikia daryti ~200Hz dažniu, t.y. kas 5ms. O tai mikrovaldikliui yra didelis laiko tarpas, per kurį jis gali pamiegoti..


...
beje, galima padaryti, kad jis atsibustu pvz butent po tam tikro ciklu skaiciaus nuo ijungimo pradzios(reset), o ne nuo SLEEP pradzios?
Ši tema uždaryta. Jūs negalite redaguoti pranešimų ar rašyti atsakymų Puslapis: Puslapis: Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6  Toliau
^
© 2004-2013 Šarūnas Šutavičius | Forumo sistema: phpBB